«Σκηνοθέτησέ μας!»

«Σκηνοθέτησέ μας!»

Από τους Felizol- Improv Comedy Theater Group
Όλες τις Κυριακές του Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Αθήναιον.

Έχεις πρόσφατα χωρίσει;
Έχεις χάσει τη δουλειά σου και μαζί της το χαμόγελο από τα χείλη σου;
Έχεις οποιονδήποτε άλλο λόγο που κάνει τη ζωή σου να μοιάζει μίζερη και δίχως νόημα;
Τα παιδιά του Felizol- Improv Comedy Theater Group είναι η όαση που αναζητάς για λίγες ανάσες γέλιου..!
Πώς θα σου φαινόταν αν έβλεπες επί σκηνής τον Δούκα ενός ράντζου στο διάστημα να είναι τρελά ερωτευμένος με την κοπέλα που αρμέγει τις αγελάδες στους στάβλους του και θέλει κολασμένα να την κάνει δική του; Ή αν ήσουν καλεσμένη στην εκπομπή “Ραντεβού στα τυφλά” με υποψήφιους γαμπρούς έναν μικροβιοφοβικό και έναν τύπο διασταύρωση του Μπομπ Σφουγγαράκη με τον κύριο Καλαμάρη;

Έχεις κάποια ιδέα..; Σκηνοθέτησέ τους λοιπόν..!
Οι Felizol στη σκηνή. Χωρίς κείμενο, χωρίς κοστούμια και σκηνικά, χωρίς να έχουν γενικά καμιά ιδέα πού πάνε τα τέσσερα, με μόνα τους εργαλεία τον αυθορμητισμό, τη φαντασία και το παιχνίδι, απελευθερώνουν και ξετυλίγουν πάνω στη σκηνή το έμφυτο ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους.
Ό,τι παρουσιάζεται στη σκηνή δημιουργείται εκείνη ακριβώς τη στιγμή, βασισμένο μόνο σε προτάσεις του κοινού, που συμμετέχει ενεργά, δίνοντας σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, ιδέες που καθορίζουν την εξέλιξή της. Με άλλα λόγια κάθε παράσταση είναι μοναδική, τελείως διαφορετική από την προηγούμενη! Δεν παίχτηκε ποτέ ξανά και ούτε και θα ξαναπαιχτεί στο μέλλον, αφού το κοινό κάθε φορά προτείνει και οι ηθοποιοί εκτελούν!
Προκαλέστε τους, να ξεπεράσουν τα όρια (και θα το κάνουν, μην αμφιβάλλετε)…!!!

*Σημαντικό: Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στους γονείς των performers, με σκοπό να διασφαλιστεί κάθε κληρονομικό τους δικαίωμα.

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ:
Αλέξανδρος Χαριζάνης, Στέλιος Ανατολίτης, Γιώργος Βαβούρας, Παναγιώτης Κούδας, Ρόζα Παναγιωτάκη, Ειρήνη Ξυγκάκη.

INFO:
Θέατρο Αθήναιον, Βασιλίσσης Όλγας 35 , Τηλέφωνο 2310 832 060
Ώρα έναρξης: 7, 14, 21 & 28 Φεβρουαρίου, στις 20:00.
Διάρκεια: 100 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων).

FelizolImprov Comedy Group
Οι Felizol είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα Improv Comedy της πόλης και ξεκίνησε πριν ένα χρόνο πειραματικά. Φέτος, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό. Αποτελείται από 6 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με το stand-up comedy και το θέατρο παράλληλα. Τα μέλη της ομάδας συναντήθηκαν σιγά-σιγά, καθώς ο κοινός τους παρονομαστής ήταν -τίι άλλο- η κωμωδία και το γέλιο.
Ο αυτοσχεδιασμός έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή σε κάθε παράσταση. Για την ακρίβεια, το κοινό είναι αυτό που ουσιαστικά θέτει κάθε φορά τις συνθήκες πάνω στις οποίες καλούνται να αυτοσχεδιάσουν οι 6 performers. Όπως είναι αναμενόμενο, οι τρελές ιδέες του κοινού δημιουργούν ευτράπελες, στα όρια του σουρεάλ, καταστάσεις, που ακριβώς επειδή δε βγάζουν κανένα νόημα, βγάζουν τελικά γέλιο μέχρι δακρύων..!

 

Έγραψαν:
«Σε αυτήν την κωμωδία τίποτα δεν είναι συνηθισμένο και τίποτα δεν επαναλαμβάνεται. Τίποτα δεν πάει σωστά και όπως πρέπει. Αυτό είναι που την κάνει και τόσο ξεχωριστή και πάνω απ’ όλα ξεκαρδιστική. Υπήρχαν στιγμές που έσπρωχνες δυνατά τον διπλανό σου, αλά Ελένη Μενεγάκη, μόνο και μόνο για να μην αρχίσεις να τσιρίζεις απ’ τα γέλια και ξεφτιλιστείς. Βλέποντας όμως αυτούς τους τύπους πάνω στη σκηνή συνειδητοποιούσες γρήγορα ότι… υπάρχουν και χειρότερα! Μπροστά σου εκτυλίσσονται σκηνές που φαίνεται μεν να μην τους έχει απομείνει ίχνος λογικής, αλλά το απρόοπτο και το απροσδόκητο αστείο έχουν την τιμητική τους. Και καθώς το κοινό προτείνει ό,τι του κατέβει, οι ηθοποιοί απλά υπακούουν και “ταλαιπωρούνται”. Το παιχνίδι, η δημιουργικότητα, η φαντασία και η ευελιξία ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πιο επιτυχημένη κωμική “μη παράσταση” που παίζεται αυτή τη στιγμή στην πόλη μας. Συνίσταται ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς του είδους
http://www.rejected.gr/subs/views/theater/felizol-imc.html
Φωτεινή Σιδηροπούλου – Rejected.gr

«Μια κωμωδία 6 αστέρων από το μηδέν! … Σε κάθε περίπτωση, η Θεσσαλονίκη δείχνει ότι έχει τη διάθεση να αγκαλιάσει και τα δύο είδη της κωμωδίας που χρησιμοποιούν απλά μέσα. Από τη μια, στο stand up είναι ένας κωμικός και ένα μικρόφωνο, από την άλλη στο Improv, αυτοσχεδιαστές με μηδέν σκηνικά, μηδέν κείμενο, μηδέν κουστούμια..!!!»
http://www.newsfish.gr/themata/56222/felizol-komodia-eksi-asteron-apo-to-miden
Κική Μουστακίδου – Newsfish.gr

Share this Story

Προτείνουμε επίσης

Πληροφορίες Θέατρο Αθήναιον

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 35, Θεσσαλονίκη ΤΚ. 54641

Τηλέφωνο: 2310 832060

Γενικές Πληροφορίες: [email protected]

Ταμείο: [email protected]

theatroathinaion

Instagram

@ATHINAIONGR