Ο Ερωτόκριτος

Ο Ερωτόκριτος

H νεανική Σκηνή του θεάτρου ΑΘΗΝΑΙΟΝ ξεκινά την αναζήτησή της στη θεατρική πράξη με ένα σπουδαίο έργο της νεοελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κληρονομιάς, τον Ερωτόκριτο του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ.
Μια συναρπαστική μοντέρνα εκδοχή του πιο σημαντικού έργου της κρητικής λογοτεχνίας. Μια παράσταση που θα καθηλώσει τους θεατές ενώ ταυτόχρονα θα τους συστήσει το σπουδαίο αυτό κείμενο. Μια παράσταση γεμάτη από τη δύναμη και την ομορφιά του λόγου , τη σκέψη αλλά και τη μουσικότητα της γλώσσας μας.
Ο Ερωτόκριτος  συντέθηκε από τον Βιτσέντζο Κορνάρο στην Κρήτη τον 17ο αιώνα. Θέμα του είναι ο έρωτας ανάμεσα σε δύο νέους, τον Ερωτόκριτο και την Αρετούσα, και γύρω από αυτό περιστρέφονται και άλλα θέματα όπως η τιμή, η φιλία, η γενναιότητα και η δύναμη της ψυχής . Ο Ερωτόκριτος πέρασε στην λαϊκή παράδοση και παραμένει από τα πιο δημοφιλή κλασικά έργα.
Η παράσταση, με σύγχρονες τεχνικές σωματικού θεάτρου αλλά και νέες αντιλήψεις αφηγηματικής δράσης μεταφέρει τον παλμό και την δυναμική του κειμένου. Δυνατό σημείο της παράστασης είναι η μουσική που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση και την αποδίδει ζωντανά επί σκηνής ο νέος τραγουδοποιός και συνθέτης Γιάννης Βενιαμίν που είναι ήδη αναγνωρισμένος για την φωνή και τα τραγούδια του. Στο σκηνικό- εγκατάσταση δρουν 4 σπουδαίοι ηθοποιοί.

 

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Δραματουργική Επεξεργασία: Έλενα Αρβανίτη-Δημήτρης Αδάμης
Μουσική: Γιάννης Βενιαμίν
Σκηνικά: Γιώργος Δερνίκας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σοφία Φυτιάνου
Παραγωγή: Εταιρεία Θεαμάτων και Τεχνών Βορείου Ελλάδος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Δήμητρα Αντωνακούδη, Άρης Βέβης, Ορέστης Κωνσταντινίδης, Μαρία Λαφτσίδου.

Το «Τραγούδι του Ερωτόκριτου» ερμηνεύει ο Ζακ Στεφάνου.

Παραστάσεις
Παρασκευή 2 & 9 ΟΚΤ στις 21:00
Σάββατο 3 & 10 ΟΚΤ στις 21:00
Κυριακή 4 & 11  ΟΚΤ στις 20:00

Τιμή εισιτηρίου: 10ε και 6ε


Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία
Τηλ κρατήσεων για σχολεία: 2310250303-2310250305
Θέατρο Αθήναιον, Βασ.Όλγας 35, τηλ.2310832060, www.theatroathinaion.gr

Share this Story

Προτείνουμε επίσης

Ακολουθήστε μας

Πρόσφατα Νέα

Instagram